torstai 4. tammikuuta 2007

Ongelmia Welhon kanssa

On ollut vaikeaa saada sähköpostitili toimimaan. Kuinka pienestä asiasta voikin tulla hankala! Aikeenani oli luoda Welho -sähköpostiini alikäyttäjätili. Ohjeissa sanotaan, että salasanassa tulee olla sekä pieniä että isoja kirjaimia, sekä numeroita. Sain luotua tilin, mutta en päässytkään kirjautumaan siihen sisään. Ongelmaksi paljastui se, että salasana saa olla korkeintaan 8 merkkiä pitkä. Olin luonut 11 merkkiä pitkän salasanan. Näin ollen poistin kyseisen, juuri luomani tilin, jotta voisin luoda sen uudelleen lyhyemmällä salasanalla.

Eipä onnistunut. Asiakaspalvelussa sanottiin, että luomani alikäyttäjätunnus on mennyt karenssiin, jolloin se vapautuisi vasta puolen vuoden kuluttua, ja vasta sitten pääsisin luomaan sen uudestaan. Sovimme, että ylläpitäjä poistaa käyttiksen vuorokauden sisällä. Näin ei ole toistuvista pyynnöistä ja muistutuksista huolimatta kuitenkaan tapahtunut.

Mielenkiintoista on, että pääsen kyllä kirjautumaan sisään tämän luomani sähköpostitilin webmail -liittymään siten, että käytän salasanasta vain 8 ensimmäistä merkkiä. Mutta tämä tili ei kuulu nyt kenellekään, koska poistin sen omasta pääkäyttäjäprofiilistani Welhon palvelunhallintasivun kautta.

Pääongelma on siis se, että sähköpostitili on mahdollista luoda myös vastoin annettuja ohjeita. Näin ei pitäisi olla. Jos kerran salasanan tulee olla 6 - 8 merkkiä pitkä, ei palvelunhallinnan pitäisi edes mahdollistaa muunlaisten salasanojen luontia. Asia on kuulemma niin, että webmailin sisäänkirjautumissivu lukee salasanasta ainoastaan kahdeksan ensimmäistä merkkiä, vaikka salasana olisikin pidempi. No miksi ne sitten antavat luoda pidempiä salasanoja? Jos kerran minä haksahdan tuohon porsaanreikään, niin siihen varmasti haksahtaa myös pihtiputaan mummo. Nyt minulla on sähköpostitili, jota en kuitenkaan pysty hallinnoimaan palvelunhallinnan kautta, ainoastaan lukemaan sinne saapuvia viestejä webmailista.

Nettipalvelut pitää suunnitella idioottivarmoiksi. Nytkin olisi riittänyt, että olisin vain heti tajunnut ottaa alkuperäisestä salasanasta kahdeksan merkin yli menevät merkit pois, poistamatta kuitenkaan koko alikäyttäjätiliä, eikä mitään ongelmaa olisi. Nyt tässä joutuu odottelemaan josko arvoisilla Welhon nörteillä olisi jossain välissä 20 sekuntia aikaa hoitaa asiaani eteenpäin.

Annan ääneni eduskuntavaaleissa sille, joka lupaa vaikuttaa siihen että Welhon sivuilla olevat sähköpostitilin luomisen ohjeet muutettaisiin kattavammiksi ja seikkaperäisemmiksi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ha haa! Tervetuloa verkkopalveluiden maailmaan! Tuossa saattaa oikeasti mennä se puoli vuotta. Tekniikka on niin kehittymätöntä...

Anonyymi kirjoitti...

Voi HESUS! Ota nyt hyvä ihminen se gmail itsellesi, niin loppuu tuollainen pelleily....
-minh-

Myrskyluoto kirjoitti...

Eiku nyt se welho toimii taas kuin unelma. En vaan itte osannu käyttää sitä.